Työssä siis määritettiin sakeus Happivalkaistusta sellusta, jonka arviotu sakeus oli noin 10% sellua vedessä massaprosentteina. Näyte-erä otetaan sellusta ''koukkaamalla'' 200ml, tasaista sellu vesi seosta astian pohjalta, koukkauksia suoritetaan alle 1 prosenttiselle sellulle 5 (yhteensä 1 l seosta) ja 10 kertaa yli 1%:selle (yhteensä 2 l seosta) tämä määrä tulee punnita ja merkitä ylös (1084,6 g)
Nami nami.... |
Tätä enne olisi hyvä kasata jo imusuodatus laitteisto, sekä kuivata ja punnita iso pala suodatinpaperia, jonka paino kirjataan ylös (2,5130) joka asetetaan isoon buhnersuppiloon joka on liitetty noin 2 litran imupulloon.Tehdystä laimennoksesta otetaan viisi kuokkausta näyte-erään jonka massa punnitaan (1011,6 g). tämän jälkeen kaadetaan seos imusuodattimeen ja annetaan nesteen imeytyä kunnolla pois jäljelle jäävästä kiinteästä aineesta.
Seuraavaksi siiretään varovasti syntynyt ''kakku'' imukartongin päälle jonka jälkeen sitä painellaa toisella imukartongin palalla, jotta ''kakusta'' lähtisi suurin osa nesteestä.
Tämän jälkeen tämä levy siirretään noin 105 celsius asteiseen lämpökaappiin noin 15 minuutiksi, jotta kuivaus onnistuisi. Annetaan levyn kuivua exsikaattorissa, jonka jälkeen se punnitaan.
Tämän jälkeen suoritetaan laskutoimitus
Cs= ((m)''kakku''-(m)Suodatipaperi)/((m) näyte-erä*((m)alkuperäinen/(m) laimennos))*100%
sain tulokseksi 5,47 tämä ei ole kuitenkaan luotettava, sillä jouduin muuttamaan laimennoksen massa sellaiseksi, että siinä olisi 10 litraa 2 litran sijaan tämä on tietysti hakuammuntaa......
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti